Chineng Qigong lessen

Wat is Chineng Qigong?

Chineng Qigong is een Chinese bewegingsleer gericht op het verbinden van lichaam en geest. Het helpt je in balans te blijven: fysiek, emotioneel en mentaal. Emoties worden evenwichtig en de geest wordt sterker.  We maken gebruik van beweging, meditatie, en visualisatie. Het brengt je lichaam en geest weer tot rust.

Chineng Qigong stimuleert de bloedcirculatie, spijsvertering en het immuunsysteem. De levensenergie (ook wel Chi of Qi) gaat weer stromen in je lijf waardoor je je energieker en fitter voelt, je lichaam verjongt.

Het volgen van Chineng Qigong lessen kan voor verlichting van de volgende klachten zorgen.

  • rug, nek en schouder klachten
  • bekken klachten
  • reuma
  • RSI
  • vermoeidheid
  • stress
  • slaapproblemen
  • burn-out klachten
  • concentratieproblemen

Extra info

Door de bewegingen brengen wij weer Chi (levensenergie) naar de ruggengraat en alle organen die ermee verbonden zijn. Tevens zorgen de bewegingen voor activatie van alle spieren en zorgen voor een goede doorbloeding in je lichaam.  Eventuele blokkades (klachten) kunnen hierdoor verminderen,

Jeanne Verhulst

Ik ben enthousiast (erkend) instructeur Chineng Qigong (Level 2), Nature Tai Chi en Dru yoga docent. De opleiding voor Nature Tai Chi instructeur heb ik gevolgd in China, bij Master Hu Xilong. In de Chineng Qigong, Nature Tai Chi en Yogalessen help ik je de zelfhelende kracht op te wekken. Totale acceptatie van ieders unieke bewegingsmogelijkheden is uitgangspunt in de lessen. We creëren met elkaar een sterk energieveld. Cursisten leren waar te nemen hoe ze met hun eigen energiehuishouding omgaan. Ze leren verbindingen in hun lichaam te ervaren en te bewegen vanuit hun lichaamskern. Ik begeleid mensen boven alles in een veilige en liefdevolle sfeer. Mijn lessen worden sterk beïnvloed door de inzichten die ik verworven heb tijdens mijn dansopleiding (Theaterschool Amsterdam) en als danstherapeut. Voor meer informatie over mijn achtergrond, ga naar Jeanne Verhulst.
Probeer ook een proefles Chineng Qigong!

Wekelijkse lessen Alphen aan den Rijn
Donderdag            10.00 – 11.30 uur
Donderdag            20:00 – 21:30 uur
Kosten € 14,= per les. We maken gebruik van 5- en 10-rittenkaarten.

Wekelijkse lessen in Vlaardingen
Maandag               13.30 – 15.00 uur. Locatie: Volksuniversiteit v.a. januari 2020 (10 lessen)
Maandag               20.00 – 21.30 uur. Kosten: € 12,= per les. Locatie Holy.
Woensdag             10.00 – 11.15 uur voor ouderen. Kosten  4,= per les. Locatie Hoylede

Locaties:
Maranathakerk, ingang Jongkind Coninckstraat, Alphen aan den Rijn
Kerkcentrum Holy, Reigerlaan 47, 3136 JJ Vlaardingen
Seniorencomplex Hoylede, Vlaardingen

Chineng voor mensen met fysieke beperking

Bij voldoende belangstelling start Jeanne Verhulst met het extra aanbod van Chineng Qigong voor mensen met een fysieke beperking. Deze les zal 1 uur duren en wel op vrijdag van 12 tot 13 uur. De oefeningen worden steeds aangepast aan het fysieke en energie niveau van de deelnemers, ook mensen met een rolstoel zijn welkom. De ruimte is rolstoel toegankelijk. De oefeningen zijn vooral gericht op heling en het zoeken van de mogelijkheden binnen de bestaande grenzen. De nadruk ligt op wat wel kan. De energie en het chi veld gaan hun werk doen. Ook aandacht voor het onderzoeken van zelfheling. De oefeningen zijn gericht op fysiek herstel en innerlijke vrede met de situatie. We kijken hoe we ook mentaal onszelf een nieuwe richting uit kunnen sturen. Kosten: €10 per les. Je verbindt je aan een strippenkaart van 5 lessen. Mocht de prijs een obstakel vormen, dan passen we de prijs in overleg aan. De lessen starten bij deelname van minimaal 4 cursisten.

Voor meer informatie en aanmelding ga naar Contact.