Familie opstellingen

Wat is een familie opstelling?

Met familie opstellingen worden niet direct zichtbare relaties tussen familieleden zichtbaar en complicaties opgelost. De familie waarin je opgroeit, en de onderlinge verhoudingen daarbinnen, kunnen de oorzaak zijn voor terugkerende thema’s en problemen in je leven. In een opstelling behandelen we deze thema’s en proberen we hier op een vernieuwende manier naar te kijken. Dat doen we door een persoonlijk probleem o.a. te benaderen vanuit het perspectief van de andere familieleden. Persoonlijke herinneringen laten we achterwege. Het draait hier om feiten en niet om de herinneringen. Herrinneringen zitten vol met gekleurde emoties. Die veroorzaken namelijk vaak een blinde vlek in je beoordelingsvermogen. In de opstelling kun je eindelijk de plek innemen binnen de familie die passend is voor jou. Veel oude patronen en vraagstukken kunnen zo worden opgehelderd.

Het ontstaan van familie opstellingen

Bert Hellinger bedacht in de jaren ’80 een methode die elementen combineerde uit Freuds psychoanalyse, lichaamswerk, familietherapie, nlp, gestalt en religieuze rituelen van oervolkeren en christenen. Daarna heeft deze methode zich erg succesvol bewezen en is dan ook wereldwijd verspreid.

 Wat zijn de voordelen?  Hoe werkt het?

Familieopstellingen kun voor een eye-opener zorgen. Aspecten waar je eerder nog niet aan hebt gedacht worden nu snel zichtbaar. De methode is dan ook in sommige gevallen effectiever dan reguliere therapie waar deze familierelaties niet zo makkelijk blootgelegd worden. De ervaring dat men op een vrij snelle manier effect beoogd geeft dan ook verlichting en zorgt ervoor dat de liefdesstroom weer op gang kun komen.

Opstellingen zijn toe te passen op thema’s als relaties, gezin en familie, ziekte, carrière, maar ook bij minder duidelijke emoties zoals angst, boosheid, somberheid of depressie. Het is een methode die goed toegepast kun worden op problemen waarvan je de oorzaak niet weet, of wel denkt te weten maar geen juiste behandelmethode voor hebt gevonden.

Workshop familieopstellingen

Datum:        nog niet bekend
Tijd:             van 10.00-17.30 uur
Bijdrage:     € 80,=  wanneer je een opstelling doet, deelnemen als representant kost € 25,=
Locatie:       Energy Inn (voorheen Studio Verhulst),
Zuidpoolsingel 172 E (ingang Antartica), 2408 BR Alphen aan den Rijn

Heb je belangstelling voor deze sessie, bel of schrijf mij dan. Ga naar Contact