Relatie therapie

Relatie therapie

Een slechtlopende relatie kan mensen tot wanhoop drijven en grote teleurstellingen met zich meebrengen. Het kost ieder van de partners veel energie en als er kinderen in het spel zijn, lijden ook zij er onder. Wanneer de stressvolle situatie te lang aanhoudt, kan dit lijden tot zowel geestelijke als fysieke problemen (denk aan hoofdpijn, vermoeidheid, verminderde eetlust en slapeloosheid).

Tijdens relaties kom je niet alleen elkaar tegen, maar vooral ook jezelf. Je eigen beperkingen en tekortkomingen komen aan het licht. Deze zul je eerst moeten erkennen en aanpakken om vervolgens verder te komen in de relatie. In deze therapie zal je genoodzaakt worden ook te kijken naar je eigen aandeel in de onevenwichtige relatie. Wanneer beide partijen dit doen in relatietherapie, tijdens gezamenlijke maar ook individuele sessies, is het mogelijk elkaar weer te ontmoeten.

In de relatietherapie wordt veel aandacht besteedt aan communicatie, eventuele trauma’s uit het verleden en het opbouwen van eigenwaarde.

Het doel van deze therapie is om de relatie weer in balans te brengen en samen weer op gelijke voet verder te gaan. Oude (negatieve) patronen worden doorbroken en het (zelf)vertrouwen wordt weer opgebouwd.

Kosten: Per sessie van anderhalf uur € 125,=
Locatie: Praktijk aan huis
Voor meer informatie en aanmelding: Contact.