Retraite vrouw zijn 8-10 maart 2019

met Ping Dietrich en Jeanne Verhulst

Terug naar de diepere natuur van vrouw zijn, en hoe de weg als vrouw terug te vinden naar onvoorwaardelijke zelfliefde.

We zoeken in deze retraite naar de balans tussen oosterse en westerse benadering over de natuur van de vrouw. Hoe daarin balans te vinden in jezelf tussen yin en yang en oosterse en westerse waarden.

De vrouw is als de aarde en geeft geboorte aan het leven. In die zin is de vrouw schepper van leven. Moeder aarde hoeft zich niet te richten naar de zon (het mannelijke), ze heeft haar eigen functie. Zo ook de vrouw: ze heeft haar eigen diepere functie, die verschillend is van de man. Ze hoeft dat alleen maar te accepteren, zich er bewust van te zijn, en van haar eigenheid te genieten.

Veel vrouwen zijn verstrikt geraakt in een innerlijk gevecht tussen hun ware natuur en de eisen en uitdagingen die onze maatschappij aan ons stelt. We hebben het gevoel onszelf niet meer te mogen toestaan om zacht te zijn en de vrouwelijke plek in het gezin in te mogen nemen. Als een vrouw de rol van de man neemt, gaat ze vechten voor haar leven. De balans is dan verdwenen en de kinderen zijn niet blij. In deze retraite ontdek je de innerlijke schoonheid van de vrouw, die zich mag openen als een prachtige bloem.
Kortom: in deze retraite leer je als vrouw de weg te vinden naar helemaal jezelf zijn en onvoorwaardelijk van jezelf te houden.
We werken met Chineng Qigong, verstilling als vrouwelijke kracht, meditatie, en sharings. Voor meer info zie www.jeanneverhulst.nl.

Over Ping Dietrich-Shi

Ping Dietrich is geboren in Qingdao in China. Ping heeft een heel fijne energie. Integriteit en haar liefdevolle uitstraling bepalen haar manier van werken. Zij is een zeer goede docente die uitstekend de brug weet te slaan tussen onze Westerse en de oude Chinese cultuur.

Zij spreekt zeer goed Chinees, Engelsen Duits en is heel goed in de uitleg van de achtergronden van de Chineng Qigong en hoe dat toe te passen in je dagelijkse leven. Zij ziet het als haar levenstaak om Chineng Qigong met alle mensen te delen en door middel van workshops en seminars te laten ervaren. Ze werkt vanuit haar hart. Zij heeft in Duitsland een eigen Zhineng Qigong Instituut.

Over het klooster

De kern van Missiehuis St. Michael wordt gevormd door de dubbelkerk in nieuw
gotische stijl. De Onderkerk, een oord van bezinning en stilte, dient als gebedsruimte voor de kloostergemeenschap en haar gasten. De Bovenkerk is enkel toegankelijk via het Missiehuis; een van licht vervulde ruimte, waarvan de nieuw gotische inrichting bijna volledig behouden bleef. Voorts zijn er plantsoenen, een missievolkenkundig museum en een missiewinkel. En tenslotte is er het  bezinningscentrum St. Michael met hotelfunctie, waar deze retraite wordt gehouden.

Data:              vrijdag 8 maart, aankomst 10.00 uur t/m zondag 10 maart 2019, vertrek 16.30 uur.
Locatie:        Bezinningscentrum St. Michael – Steyl (L)
Missiehuis St. Michael, Sint Michaelstraat 7, 5935 BL Steyl-Tegelen
Website:       www.steyl.eu
Dieetwensen: Deelnemers kunnen vanaf februari hun dieetwensen opgeven.
Wij doen ons best om hieraan tegemoet te komen.
Kosten:          € 360,= incl. eenpersoonskamer met douche/toilet, maaltijden, koffie, thee.
Inschrijven:  download het inschrijfformulier-retraite-vrouw-zijn-8-10-maart-2019
Printvriendelijke versie van deze pagina: Folder Retraite vrouw zijn 8-10 maart 2019
Nieuwsbrieven voor deelnemers: Er verschijnen minimaal twee nieuwsbrieven met theoretische
en praktische informatie.