Stilteretraite en Qigong 18 tm 21 oktober 2018

Stilteretraite met Chinese leraren Xie Chuan en Ping Dietrich

De vorige stilteretraites met deze leraren hebben zulke positieve reacties opgeleverd, dat ik heb besloten hier een vervolg aan te geven. Ik wil anderen ook de kans bieden een dergelijke positieve ervaring op te doen. De retraites zijn als eilanden in de woeste zee van het leven, waar je even helemaal tot rust mag komen. Door de verstilling, de inzichten die Xie en Ping ons aanreiken, en zeker ook de (stilte-) ervaringen gedurende de oefeningen kunnen er nieuwe wegen voor je open gaan.

Xie en Ping brengen je in het vormloze veld, waar je blokkades verdwijnen. Mijn persoonlijke ervaring is dat ik nieuwe keuzes durf te maken in mijn leven en beter kan omgaan met de daaraan gekoppelde emoties. Mijn leven is sindsdien wezenlijk anders, de verstilling blijft in mij en laat me anders in het leven staan.

Over de leraren Chineng qigong Xie Chuan en Ping Dietrich.

Ik heb met beide leraren zeer goede ervaringen opgedaan. Zij vullen elkaar prachtig aan. Xie is in staat zo’n krachtig helend veld neer te zetten, dat er werkelijk iets essentieels in je geraakt wordt.
Oude patronen waarin je vast zit overstijg je naar een nieuw bewustzijn. Hij is in staat je essentie te zien  en je daar bewust van te laten worden. Hij gaat voorbij de vorm. Ping heeft een heel fijne energie en integriteit bepaalt haar manier van werken. Zij is een zeer goede docente die uitstekend de brug weet te slaan tussen onze Westerse en de oude Chinese cultuur. Zij spreekt zeer goed Engels en Duits en vertaalt en verklaart datgene wat voor de cursisten soms moeilijk te volgen is.

Over het klooster

De Dominicanen betrokken het landhuis in 1858, het eerste klooster boven de rivieren. Het huis was toen niet groter dan het toenmalige landhuis, het centrum van het gebouw nu, met wat aangebouwde cellen (kamers) die tevens de verbinding vormden met de kapel. Het landhuis was gebouwd op de plaats van het voormalige kasteel van de hertogen van Kleef in Huissen. Ruim 150 jaar is het Dominicanenklooster Huissen een open huis voor mensen en organisaties en voor speciale en kwetsbare doelgroepen, om zich te bezinnen, bezield te raken en in beweging te komen.

Data: donderdag 18 oktober, aankomst 10.00 uur t/m zondag 21 oktober 2018, vertrek 16.30 uur.
Locatie: Dominicanen klooster, Huissen (Gld), nabij Arnhem.


Kosten:
  € 495,= (inclusief eenpersoonskamer met douche en toilet (in de nieuwbouw), vol pension, handdoeken, beddegoed, koffie, thee; exclusief andere dranken).
Dieetwensen: Deelnemers kunnen vanaf september hun dieetwensen opgeven. Wij doen ons best om hieraan tegemoet te komen.

Website van het klooster: www.kloosterhuissen.nl
Inschrijven: Download het Inschrijfformulier Stilteretraite Oktober 2018
Printvriendelijke versie van deze pagina: Nieuwsbrief stilteretraite verzonden mei 2018
Informatie voor deelnemers:
Nieuwsbrief 25 juli 2018 voor deelnemers
Nieuwsbrief 30 september 2018 voor deelnemers

Bel of schrijf als je vragen hebt. Ga dan naar Contact.