Transformatie therapie

Transformatie therapie
Transformatie therapie  helpt je in contact komen met je ware ik. Je leert in het dagelijkse leven dicht bij jezelf te blijven. Het is onwenselijk, om de buitenwereld te laten bepalen wie jij bent en jezelf te laten vormen door andere mensen of bepaalde gebeurtenissen. Transformatietherapie gaat de zoektocht aan naar wie jij werkelijk bent, in je puurste vorm, en helpt je jezelf te accepteren.

Veel mensen in hun jeugd afweermechanismen opgebouwd om zichzelf te beschermen tegen kwetsing en pijn. Wanneer jij je, als volwassen persoon, gekwetst voelt, reageer je meestal vanuit deze kinderlijke afweermechanismen. De geschiedenis herhaalt zich en je vervalt in oude patronen.

In de therapie gaan we terug naar de oorsprong van deze afweermechanismen.   Ik help je de pijn te doorvoelen en accepteren, waardoor je er op een nieuwe manier mee om kunt gaan in de rest van je leven. De gevoelens worden hanteerbaar en de afweermechanismen transformeren tot kwaliteiten.

Veel problemen in het dagelijkse leven als depressiviteit, relatieproblemen, eetstoornissen, burn-out en fysieke klachten als hoofdpijn, zijn te herleiden tot afweermechanismen uit de jeugd.

Deze therapievorm is o.a. geschikt voor mensen:

  • die behoefte hebben aan traumaverwerking
  • met burn-out problematiek
  • die met boosheid en agressie willen leren omgaan
  • met psychosomatische klachten, bij wie een medische of verbale benadering onvoldoende helpt
  • met spanningsklachten
  • die moeilijk hun gevoelens kunnen uiten
  • die (sexueel) geweld  of sexueel misbruik hebben ervaren
  • met eetproblemen
  • die een verlies willen verwerken / rouwverwerking
  • die beter voor zich zelf willen leren opkomen

Regressie therapie
Niet alle problemen zijn te herleiden naar ervaringen die in het geheugen liggen. In een regressie ga je terug de tijd in de baarmoeder of rond de geboorte. De invloed van de moeder en de omstandigheden kan zeer groot zijn op het ongeboren kind. De geboorte, maar ook hoe het kindje daarna is opgevangen is een zeer heftige ervaring en kan bepalend zijn voor latere gemoedstoestanden.

Reïncarnatie therapie
Het kan ook voorkomen dat sommige ervaringen die je nu beleeft, hun oorsprong hebben in een vorig leven. Als dit het geval is dan kan reïncarnatietherapie een goede manier zijn om ook die ervaringen te voelen en accepteren. Deze methode geeft inzicht in de trauma’s uit een vorig leven, en helpt je deze te verwerken.

Locatie: Praktijk aan huis.
Voor meer informatie en aanmelding:  Contact.